Sander Armée blijft knap Simon Gerrans voor, maar kan niet zegevieren in de Ronde van Noorwegen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Sander Armée blijft knap Simon Gerrans voor, maar kan niet zegevieren in de Ronde van Noorwegen
Foto: © photonews

De derde etappe in de Ronde van Noorwegen was een prooi voor de Nederlander Pieter Weening. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij bleef onze landgenoot Sander Armeé voor na een lastige etappe.

De derde etappe bracht de renners van Hamar naar Lillehammer. Onze landgenoot Sander Armée, die uitkomt voor Lotto Soudal, had er duidelijk zin in. Samen met Robert Power trok hij in de aanval.

In volle finale ontstond er een nieuwe kopgroep en kreeg het duo gezelschap van onder meer Edvald Boasson Hagen, Simon Gerrans en Pieter Weening. Maar op zo'n 2 kilometer van de meet achtte die laatste zijn moment gekomen. De winnaar van vorig jaar demarreerde weg van de vluchters.

Nét niet voor Armée

Weening hield zijn inspanning vol tot aan de streep en bezorgde zijn Nederlandse team zo een eerste seizoenszege. Sander Armée kwam nauwelijks twee tellen later als nummer twee over de streep, voor de Australiër Simon Gerrans (Orica-Scott). Dankzij de overwinning heeft Weening ook de leiderstrui beet in de Ronde van Noorwegen. Hij telt zes seconden voorsprong op Armée.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties