Wout Van Aert laat zich opmerken in Noorwegen: "Dit is een hele straffe prestatie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Wout Van Aert laat zich opmerken in Noorwegen: "Dit is een hele straffe prestatie"
Foto: © photonews

Wout Van Aert is momenteel in Scandinavië aan de slag in de Ronde van Noorwegen. De conditie is al goed bij de wereldkampioen veldrijden, al kon hij in de zware rit van vrijdag net niet mee met de beste renners en winnaar Pieter Weening vooraan.

"Mijn wedstrijd verliep goed", liet Van Aert weten bij zijn team. "Ik kwam net dat tikkeltje tekort toen Pieter Weening en nog enkele andere renners wegsprongen. Ik mis nog wat wedstrijdritme om op dat ogenblik mee te kunnen. Ik ben wel tevreden en zie dit als een goede voorbereiding op de Baloise Belgium Tour."

"Ik ben wel tevreden en zie dit als een goede voorbereiding op de Baloise Belgium Tour"

Ook ploegleider Bob De Cnodder ziet zijn renner het uitstekend doen in Noorwegen. "Het peloton werd hier stevig uitgedund en toen de beslissende ontsnapping, met latere winnaar Pieter Weening weg reed op de top van de laatste beklimming kwam Wout Van Aert net 20 à 30 meter te kort om mee te zijn", aldus De Cnodder.

Maar de tevredenheid is er zeker en vast. Van Aert is nog niet zo lang bezig is. "We kunnen stellen dat dit echt wel een straffe prestatie is aangezien Wout nog maar net zijn wegseizoen heeft aangevat en enkel nog maar een kermiskoers reed", besluit De Cnodder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties