Lotto Soudal-pion wil unieke reeks in Giro niet beëindigen, ondanks mogelijke breuk of barst in pols

Redactie
| 2 reacties
Lotto Soudal-pion wil unieke reeks in Giro niet beëindigen, ondanks mogelijke breuk of barst in pols

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal-renner Adam Hansen is aan een indrukwekkende reeks bezig. Deze Ronde van Italië is zijn 17e Grote Ronde op rij die hij wil uitrijden. Maar zondagmorgen stond hij gehavend aan de start van de rit. Zijn droom aan diggelen?

Hansen kwam in de rit van zaterdag pijnlijk ten val en stond met een ingepakte pols aan de start. "Ik ben gisteren gevallen aan de voet van de klim", klinkt het bij Sporza. "In alle hectiek raakte iemand mijn voorwiel en daar lag ik. Het is niet goed, maar ook niet slecht. Ik heb röntgenfoto's laten maken in het ziekenhuis, maar het is moeilijk te zien omdat er zoveel botten zitten in een hand."

'Natuurlijk ga ik verder'

Voorlopig is het nog wachten op de exacte diagnose. "Ze zeggen dat het niets ernstigs is, maar het zou een barstje kunnen zijn", aldus de Australiër, die er alles aan wil doen om zijn 17e Grote Ronde uit te rijden. "Ik kan mijn stuur nog vasthouden. Natuurlijk ga ik verder. Het is leuk om hier te zijn."

"Het zou jammer zijn om mijn reeks op deze manier te zien eindigen. Ik denk er elke keer aan als ik ten val kom, maar het gaat goed en ik kan nog verder. Ik heb al erger meegemaakt", besluit de pion van Marc Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties