Dit zijn onze favorieten voor de Baloise Belgium Tour!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Dit zijn onze favorieten voor de Baloise Belgium Tour!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Baloise Belgium Tour start dit jaar niet met een proloog, maar toch mogen we de tijdrijders niet onderschatten. Wij lijsten onze favorieten voor u op.

Topfavorieten

In de top-drie zien we één echte superfavoriet. Tony Martin won tussen 2012 en 2014 drie keer op een rij de Ronde van België en zal nog eens willen aanknopen met de zege. Bovendien heeft de Duitser met een langere tijdrit in plaats van een proloog meer kans.

Wie we ook bij de topfavorieten zien is Philippe Gilbert, hij maakt zijn retour in het peloton na zijn vroegtijdig einde in de Ardense klassiekers. De Ardennenrit is een kolfje naar zijn hand en hardrijden kan hij ook. Rest nog Wout Van Aert. Jawel, de veldrijder zien we ondanks zijn korte voorbereiding op het podium.

Schaduwfavorieten

Onder de topfavorieten wordt het vooral uitkijken naar landgenoten als Tiesj Benoot en Oliver Naesen. Naesen komt met een Belgische selectie aan de start en zal zich willen tonen. Benoot wil het seizoen van Lotto-Soudal absoluut meer glans geven.

Ook van Yves Lampaert verwachten we het één en ander. Mathieu Van der Poel had hier ook tussen kunnen staan, maar hij is na rit twee letterlijk het bos in. De Nederlandse kampioen veldrijden kiest voor een Wereldbeker mountainbike in het weekend. En wat met Niki Terpstra? Hij komt ook opnieuw in koers na zijn val in Parijs-Roubaix. Benieuwd wat hij kan tonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties