Rolland wint na prachtprestatie in de Giro, Monfort pakt minuten terug in klassement
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Rolland wint na prachtprestatie in de Giro, Monfort pakt minuten terug in klassement

Pierre Rolland heeft de enorm lastige rit in de Ronde van Italië gewonnen. Hij sprong weg uit een kopgroep met drie Belgen en hield het vol.

Pierre Rolland gooide vanaf minuut 1 het hele hoenderhok aan gort met zijn knuppel en demarreerde met een versnelling om u tegen te zeggen. Deze rit leende zich uitstekend voor een heel lange onderneming en een pak renners sloten zich bij hem aan. Uiteindelijk kregen we meer dan twintig renners voorin.

Onbegonnen werk voor het peloton dus waar Quick-Step de witte trui van Jungels moest gaan verbeteren. Bij de kopgroep zaten ook ploegmaats De Plus en Devenyns, die alle kansen kregen om de finale te betwisten.

Sterke Monfort

De voorsprong ging nog van tien naar zeven minuten en op meer dan zeven kilometer van de streep was Rolland het gezelschap beu. Hij knalde nog een keer en niemand kon volgen. Wie alvast een goeie zaak deed in het klassement, was Maxime Monfort.

Hij startte op plaats vijftien in het klassement en pakte bijna zeven minuten terug op de grootste concurrenten. Ondanks nog enkele koppeltjes in de kopgroep was Rolland ribbedebie. De Fransman pakte zo een erg mooie zege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties