Dumoulin deed het voor Nederland, doen deze twee jonkies het straks voor België? "Ze zijn op dit moment al wereldtop in het klimmen bij de beloften"

Redactie
| 5 reacties
Dumoulin deed het voor Nederland, doen deze twee jonkies het straks voor België? "Ze zijn op dit moment al wereldtop in het klimmen bij de beloften"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin slaagde afgelopen weekend eindelijk in zijn opzet: een grote ronde op zijn palmares zetten. De Nederlander won de Giro d'Italia, maar in België blijft het wachten op de renner die een woordje kan meespreken in een grote ronde.

In België wil men op termijn enkele goeie klimmers afvaardigen. Bondscoach Kevin De Weert organiseerde op 12 mei nog een klimtest voor junioren en beloften op de Ballon d'Alsace in de Vogezen, zo weet Het Nieuwsblad.

“Bedoeld om klimtalent snel te detecteren”, zegt De Weert. “Om hen financieel te steunen en de juiste mentaliteit bij te brengen. Zoveel voorbeelden zijn er niet in België: Jurgen Van den Broeck heeft getoond hoe het moet. De Jonge benen trokken ook naar het buitenland om te trainen. Dat is het ongeveer. Maar een Dumoulin? Ik kan me niet voorstellen dat wij zo'n talent niet zouden hebben.”

Lambrecht & Vanhoucke

Met de piepjonge Bjorg Lambrecht (20) en Harm Vanhoucke (19) zitten er twee beloftevolle renners aan te komen. “Bjorg en Harm zijn op dit moment gewoon wereldtop in het klimmen bij de beloften. Zij winnen ook echt al wedstrijden”, zegt Kurt Van De Wouwer, die beide jonkies bij de U23 van Lotto nog onder zijn hoede had.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties