Veldrijden, mountainbiken of op de weg? Ploegmanager legt plannen Van der Poel uit

Redactie
| 52 reacties
Veldrijden, mountainbiken of op de weg? Ploegmanager legt plannen Van der Poel uit

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu Van der Poel beleeft dezer dagen de tijd van zijn leven. De Nederlander schitterde vorig seizoen in het veld, en doet nu hetzelfde op de weg en in het mountainbiken.

“Die WB-manche in Tsjechië was een folieke van de ploeg. Hij wilde graag op dat parcours rijden en wij gunden hem dat", zegt ploegmanager Christophe Roodhoofd in Het Nieuwsblad. "

Zeker niet naar WK en EK mountainbike

"Ondertussen zetten Mathieu's prestaties ons aan het denken. Hoe gaan we de volgende jaren die discipline richting Tokio 2020 inplannen? Het aantal mountainbikewedstrijden zal dit seizoen verhogen, al neemt hij zeker niet deel aan het WK in Australië, noch aan het EK", benadrukt de ploegmanager van Van der Poel.

"We willen hem niet opbranden. Mathieu is trouwens niet slecht onthaald in zijn nieuwe discipline. Hij maakt toch veel los. Zal hij ook welkom blijven als hij een echte concurrent wordt voor het podium? Afwachten."

Olympisch goud?

Volgens Filip Meirhaeghe is Van der Poel iemand die voor Olympische titel kan gaan. “Meirhaeghe heeft gelijk. Toppers als Julien Absalon en Nino Schurter zijn dertigers, Mathieu is 22. Als de Nederlandse wielerbond enige souplesse had getoond, zou Van der Poel trouwens al vorig jaar in Rio op het podium hebben gestaan. Door zijn knieproblemen haalde hij de barema's niet, maar een wildcard had dat kunnen opvangen. Hoe dan ook, een topwinter als veldrijder blijft zijn voornaamste ambitie", besluit Roodhooft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties