Eddy Merckx reageert verheugd na hommage en Tour-start van 2019 in Brussel

Redactie
| 7 reacties
Eddy Merckx reageert verheugd na hommage en Tour-start van 2019 in Brussel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour de France van 2019 zal helemaal in het teken staan van Eddy Merckx. Brussel is de startplaats van de Ronde van Frankrijk en zal een (ploegen)tijdrit en een etappe in lijn organiseren. Merckx zelf is verheugd door het nieuws.

"Ik kan de stad Brussel en de Tour-directie alleen maar dankbaar zijn dat ze mij op die manier willen herdenken", laat de vijfvoudige winnaar weten in HNB. "Mooier kan een hommage niet zijn. Die Tour-triomf blijft mijn allermooiste herinnering, een kinderdroom die uitkwam. En dat dertig jaar na Sylvère Maes, de vorige Belgische Ronde-winnaar."

Gekkenhuis in België

"Ik droeg niet alleen voor het eerst een gele trui, maar kon ook als leider doorheen mijn stad rijden", aldus Merckx. De dag na het veroveren van de gele leiderstrui trok Merckx al meteen na de start in de aanval. "Via mijn vrouw had ik wel echo's opgevangen hoe België meeleefde met mijn prestaties, maar dat het zo'n gekkenhuis zou zijn, wist ik niet", lacht hij.

"Trouwens, ik moest mij concentreren op de etappes", vervolgt Merckx, die wel nog steeds geëmotioneerd is door het terugzien van de beelden. "Maar als ik nu, bijna vijftig jaar later, de beelden terugzie van die huldiging op een volle Grote Markt, krijg ik opnieuw kippenvel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties