Ook Belgische crosser onder de indruk van Mathieu van der Poel: "Misschien in de toekomst ook de draad terug opnemen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Ook Belgische crosser onder de indruk van Mathieu van der Poel: "Misschien in de toekomst ook de draad terug opnemen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel deed de afgelopen twee weken heel wat monden openvallen met zijn prestaties in het mountainbiken. Onze landgenoot Laurens Sweeck, ook een ex-mountainbiker, denkt er over na om zich in de toekomst ook meer aan die discipline te wagen.

Van der Poel werd 2e in Albstadt na olympisch kampioen Schurter, in Tsjechië werd hij 8e. "Ik ben toch wel onder de indruk van zijn prestatie", opent Sweeck bij Wielerkrant.be. "Dat hij al 8e werd in Tsjechië, was toch redelijk indrukwekkend. Dat zijn toch mannen die in topvorm zijn. Heel sterk van Mathieu."

Voormalig Belgisch kampioen

Zelf is Sweeck ook een ex-mountainbiker. "Ik heb dat vroeger wel meer gedaan, tot bij de junioren en beloften. Bij de nieuwelingen ben ik zelfs Belgisch kampioen geweest. Ik ben één keer ook eens naar Singapore geweest voor de Olympische Spelen bij de jeugd. Maar we begonnen toen ook bij de beloften een redelijk druk zomerprogramma te krijgen."

"Misschien ga ik in de toekomst ook de draad terug opnemen", bekent Sweeck. "Ik denk daar wel over na. Ik heb die wedstrijden al eens in het programma proberen in te plannen, dus ik wil me er zeker nog wel eens aan wagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties