Belgische zegekoning komt boven water: "Ze zeiden dat ik doping nam of niet meer trainde, bullshit"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Belgische zegekoning komt boven water: "Ze zeiden dat ik doping nam of niet meer trainde, bullshit"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het voorbije seizoen van Timothy Dupont en het huidige zijn amper te vergelijken. Vorig jaar was hij de zegekoning en won hij sprint na sprint. Dit jaar lukte het nog niet.

Er werd zelfs een tijdlang geopperd om Dupont, die niet bij een WorldTour-ploeg rijdt, mee te nemen naar het WK in Qatar. Dat kwam er niet van, maar toch werd er veel verwacht van de sprinter bij Veranda's Willems-Crelan.

Met een tweede plaats gisteren in de Ronde van Luxemburg kreeg hij eindelijk dat goeie gevoel terug. Het was broodnodig. "Dit is zo'n opluchting, dit doet echt deugd", aldus Dupont in Het Laatste Nieuws.

Mijn imago is beschadigd

"Ik lijk achteruit te fietsen in plaats van vooruit. Het is een ramp. Vorig jaar zat ik in de put met een achtste plaats, nu was het mijn beste resultaat. Nochtans ben ik geen slechtere coureur dan toen. Mijn wattages zijn zelfs nog iets beter. Frustrerend."

Men begon zich zelfs vragen te stellen. "De mensen zeiden dat ik er niet meer voor trainde, of dat ik vorig jaar doping had gepakt. Allemaal dikke bullshit. Dat wil je niet horen. Maar het gebeurt wel. Mijn imago is beschadigd, sowieso."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties