Dé kermiskoers van Antwerpen pakt maandag uit met een hele hoop toppers, datende Campenaerts én broertjes Sweeck
Manuel Gonzalez Oubina
| 1 reacties
Dé kermiskoers van Antwerpen pakt maandag uit met een hele hoop toppers, datende Campenaerts én broertjes Sweeck

Pinkstermaandag is traditioneel dé dag voor dé enige kermiskoers van Antwerpen. In Borsbeek staat alweer de 54e editie van de Stan Ockers Classic op het programma. Met zoals steeds een erg leuke deelnemersveld.

Jonathan Breyne - winnaar van vorig jaar - brengt zijn volledig team mee, verder staan ook Yves Lampaert - in het voorjaar nog winnaar van Dwars door Vlaanderen en Gullegem Koerse - en verschillende rappe mannen als Boeckmans, De Haes en Baugnies aan de start in Borsbeek.

Ook Jos Van Emden (die de afsluitende tijdrit in de Giro won) en de datende Victor Campenaerts, Preben Van Hecke, Matt Brammeier en veldrijders Baestaens en de gebroeders Sweeck staan onder meer op de startlijst. Een erg mooie affiche dus.

Unieke live-ervaring op groot scherm

Opmerkelijk: voor deze koers van 174 kilometer in 14 ronden van 12 kilometer is er ook een groot scherm op het plein Watertoren, waar iedereen de koers live kan volgen. Op zondag staat er ook al een dikkebandenrace op het programma voor de jongeren.

Een heel pinksterweekend plezier dus, in nagedachtenis van Stan Ockers, die in 1956 veel te vroeg overleed na een val op de piste van het Sportpaleis in Antwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties