Belgische tourwinnaars krijgen prachtig eerbetoon. Van Impe: "Ik ben vereerd"

Redactie
| 3 reacties
Belgische tourwinnaars krijgen prachtig eerbetoon. Van Impe: "Ik ben vereerd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanaf twaalf juni kunnen wielerliefhebbers en postzegelfanaten hun hart ophalen. Dan komen immers postzegels met de tien Belgische Tourwinnaars op de markt.

Onder meer Eddy Merckx en Lucien Van Impe zijn dus op weg naar een brief bij u in de buurt. "Het doet me wel iets. Het is niet zomaar een huldiging, een postzegel blijft bestaan", gaf Eddy Merckx mee bij Sporza.

Merckx stond al meermaals op een postzegel, Van Impe nog niet. "Voor mij is het de eerste keer. Het is een hele eer. Ze hebben me verwittigd en gevraagd of het mocht. Maar ik heb geen idee hoe de zegel eruit zal zien. Ik denk dat ik er zal opstaan met mijn gele trui, maar het is dus echt nog een verrassing."

Ik zal ook de zegels van Eddy gebruiken, ik was altijd grote fan van hem -Lucien Van Impe

Van Impe en Merckx gaan de zegels ook zelf proberen kopen. "Ik hoop dat ik er zal kunnen krijgen", aldus Van Impe. "Er zullen er waarschijnlijk geen duizenden van gemaakt worden. En ik ken dat, voor je het weet kopen de verzamelaars alles op."

"Ik stuur nog tamelijk veel brieven. Vooral naar supporters die om een handtekening vragen. Dat zijn er honderden, zeker uit het buitenland. Het zou leuk zijn als ik mijn eigen zegel zou kunnen gebruiken", ging Merckx verder.

Van Impe weet al welke zegel hij zal gebruiken. "Ik ga dat zeker ook proberen. Ik krijg ook nog veel brieven, maar zeker niet zo veel als Eddy. Ik zal ook de zegels van Merckx gebruiken. Ik ben altijd supporter van hem geweest", grapte de éénvoudige Tourwinnaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties