Geen topfavoriet, wel meerdere kanshebbers voor eindzege in Ronde van Zwitserland

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Geen topfavoriet, wel meerdere kanshebbers voor eindzege in Ronde van Zwitserland
Foto: © SC

Zaterdag gaat de Ronde van Zwitserland van start, voor veel renners één van de laatste voorbereidingen op de Ronde van Frankrijk die op 1 juli van start gaat. Een voorbeschouwing op de zware negendaagse die de renners te wachten staat.

De prominente Tour-favorieten moeten voor de Tour hun keuze maken: Dauphiné of Zwitserland? Heel wat klassementsrenners neigen meer naar de eerste optie. De Dauphiné gaat een kleine week vroeger van start. Het geeft de renners in hun laatste test meer kans om de conditie al dan niet nog wat bij te schaven.

Geen Chris Froome, Richie Porte, Alberto Contador en Alejandro Valverde dus in Zwitserland. Wél enkele anders jongens die binnen drie weken het mooie weer moeten maken vanaf de start in Düsseldorf. De uittredende winnaar, de jonge Miguel Angel Lopez, is opnieuw van de partij.

De Astana-renner rijdt in de Zwitserse rittenkoers echter zijn eerste wedstrijd sinds de Ronde van Lombardije. Eind vorig jaar brak hij namelijk zijn scheenbeen. Het is dus wellicht uitkijken naar andere namen. Ion Izagirre bijvoorbeeld. De Spanjaard eindigde vorig jaar tweede en werd onlangs vijfde in de Ronde van Romandië.

Rui Costa schreef de Ronde van Zwitserland dan weer al drie keer op zijn naam (2012, 2013 en 2014). Kan de voormalige wereldkampioen een vierde keer winnen? Bij de Nederlanders is het dan weer uitkijken naar de 'Giro-jongens'. Voor eindwinnaar Tom Dumoulin volgde er nog een zwaar programma na de Ronde van Italië.

Hij kwam van start in de Hammer Series, maar hield het nieuwe concept al na één dag voor bekeken. In Zwitserland kan hij zijn nog één keer zijn kunnen tonen. Voor Steven Kruijswijk volgt er een mooie kans op eerherstel. Hij kwam in de Tour of Yorkshire ten val en kon zo niet helemaal voluit gaan in de Giro.

Nog enkele namen om in de gaten te houden : Rohan Dennis (ook uit op revanche na de Giro), ex-winnaar van 2015 Simon Spilak en de Colombiaanse berggeit Jarlinson Pantano. Die laatste won vorig jaar nog de slotrit in Zwitserland en mag bij afwezigheid van 'El Pistolero' zijn eigen kans gaan in Zwitserland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties