Lotto-Soudal mikt op Wellens: "Het is énorm zwaar, dat is zijn ding"
Redactie
| 4 reacties
Lotto-Soudal mikt op Wellens: "Het is énorm zwaar, dat is zijn ding"

Lotto-Soudal trekt zonder klassementsambities naar de Ronde van Zwitserland, maar mikt vooral op ritzeges. Daarbij komen vooral Roelandts, Wellens en Monfort naar de voorgrond.

"We richten ons in deze Tour de Suisse vooral op een ritoverwinning en we zijn minder gefocust op het eindklassement", aldus ploegleider Frederik Willems. "We hebben een veelzijdige selectie die in iedere etappe een goed resultaat kan behalen. In de proloog kan vooral Jürgen Roelandts een mooie tijd neerzetten, aangezien hij daarin vorig jaar als tweede eindigde."

"In de twee daaropvolgende etappes liggen er ook mogelijkheden voor hem.” Daarna volgt het gebergte. "De Tour de Suisse is ook dit jaar weer enorm zwaar. Dat speelt in het voordeel van Tim Wellens,die altijd goed presteert in zware omstandigheden. Naast Wellens hebben we ook nog Maxime Monfort en Louis Vervaeke om uit te spelen in de bergetappes"

Zware benen na de Giro?

"Al moeten we afwachten hoe goed Monfort gerecupereerd is van de Giro. Het team heeft de laatste weken zeer goed gepresteerd met ritzeges in de Vierdaagse van Duinkerke, de Ronde van België en nu ook in het Critérium du Dauphiné. In deze Tour de Suisse willen we graag verdergaan op dat elan.”

Selectie Lotto Soudal: Bart De Clercq, Nikolas Maes, Tomasz Marczynski, Maxime Monfort, Jürgen Roelandts, Louis Vervaeke, Jelle Wallays en Tim Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties