Peter Sagan kan record aanscherpen: "Zou mooi zijn, maar het is niet mijn hoofddoel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Peter Sagan kan record aanscherpen: "Zou mooi zijn, maar het is niet mijn hoofddoel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan is één van de meest opvallende namen die zaterdag aan de start staat van de Ronde van Zwitserland. Sagan is er met 13 ritzeges recordhouder aller tijden, een speciale wedstrijd dus voor de Slovaak.

"De Ronde van Zwitserland is een wedstrijd die ik heel graag rijd", opent Peter Sagan. "Elke deelname is dus speciaal voor mij. Als ik toch een mooiste editie moet kiezen, dan is het die van 2012. Niet alleen omdat ik in dat jaar vier ritten won, maar het was ook een erg leuke week om te koersen."

Recordhouder

Sagan won er in het verleden al 13 etappes. "Het is een hele eer om recordhouder te zijn in zo'n mooie wedstrijd. Maar ik denk er niet te veel aan om dat record te verstevigen. Ik ga naar Zwitserland om mezelf helemaal te geven. De resultaten zullen dan wel volgen."

De wereldkampioen zegt natuurlijk niet 'nee' tegen enkele nieuwe overwinningen. "Het zou mooi zijn, maar het is niet mijn hoofddoel. Ik zal blij zijn als ik over de meet kom als ik weet dat ik niet beter kon, wat het resultaat ook was", besluit Sagan op de website van de organisatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties