Fantastische Benoot verbaast zichzelf in de Alpen: "Eerst in categorie boven 70 kilo"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Fantastische Benoot verbaast zichzelf in de Alpen: "Eerst in categorie boven 70 kilo"
Foto: © photonews

Tiesj Benoot verbaasde vriend en vijand door in de Alpen mee te kunnen met de beste. De Belg van Lotto-Soudal eindigde zo als twaalfde in de Dauphiné. Dat belooft voor de Tour.

"Ik verbaas mezelf. Ik was voor de Dauphiné drie weken op de Sierra Nevada en daar heb ik wellicht de vruchten van geplukt. Ook de hitte verwerk ik nu beter. In Spanje was het warm en in de Dauphiné ook. Nu ben ik wel kapot. Ik heb nog maar weinig koersen gereden die zo lastig zijn als deze. Maar ik word twaalfde en dat is niet slecht, denk ik", klonk het nog bescheiden in Het Laatste Nieuws.

Nu wachten nog negen dagen hoogtestage, alweer in Spanje, en dan op naar de Tour. "Het vertrouwen is er nu wel. Dit wordt mijn eerste grote ronde, het is nieuw voor mij. Ik heb goed geklommen in de Dauphiné. Hoger niveau dan dit bestaat er in het wielrennen wellicht niet."

"Ik heb drie dagen in het spoor van de favorieten gekoerst in de bergen. Ik denk dat ik de eerste ben in de categorie boven zeventig kilo", sloot hij lachend af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties