Matthews sneller dan Sagan, Degenkolb en... Wellens
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Matthews sneller dan Sagan, Degenkolb en... Wellens
Foto: © photonews

Michael Matthews heeft de derde rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. Even leek het er nog goed uit te zien voor Van Avermaet, maar Wellens werd eerste Belg op een knappe vierde plaats. Gilbert was niet te zien in de finale.

De derde rit kende één groot slachtoffer. Miguel Angel Lopez, de titelverdediger, moest opgeven nadat hij een stoeprand verkeerd inschatte. Hij wou er naar verluidt over springen, maar dat pakte helemaal verkeerd uit.

Voor het overige kregen we een rustige rit met een traditionele vroege vlucht die gaandeweg gegrepen werd. Ondanks enkele nijdige klimmetjes stond deze rit aangestipt als een sprintersetappe. Quick-Step Floors probeerde alvast die sprinters te vermoeien op de laatste helling.

Goeie Wellens

Ook Van Avermaet zette enkele mannetjes voorin, het beloofde alvast een spannende sprint te worden. Die aankomst was overigens alles behalve vlak. Van Avermaet leek goed te zitten, maar toen de laatste ploegmaat van Degenkolb weg was, kwam er chaos.

Nizzolo gooide de knuppel in het hoenderhok en Van Avermaet werd verrast. Wellens was wel mee en sprintte naar een heel mooie vierde plaats. Het was Matthews die de zege pakte voor Sagan, die niet meer zo snel lijkt als vorig seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties