Campenaerts is duidelijk: "Van Aert bij de grootste concurrenten voor BK tijdrijden"
Redactie
| 12 reacties
Campenaerts is duidelijk: "Van Aert bij de grootste concurrenten voor BK tijdrijden"
Foto: © photonews

Donderdag zijn de ogen van wielerminnend België gericht op het BK Tijdrijden. Victor Campenaerts zal er proberen zijn nationale trui te behouden.

Hij verkende de omloop in Chimay al en de 37,5 kilometer die moeten afgelegd worden, kunnen hem zeker bekoren. "Het bevalt me. Het had wat moeilijker mogen zijn, maar het is een mooie omloop zonder veel bochten", aldus Campenaerts aan Sporza.

Toch wordt het opletten. "Het asfalt ligt er wel niet overal perfect bij. De kans op een lekke band is dus groter. "Lampaert en Van Aert zijn mijn grootste concurrenten. Al zou het parcours specialisten als Lampaert en mezelf een klein voordeel moeten geven op Van Aert."

Niet depressief als ik niet win

De veldrijder is dus gewaarschuwd, maar hij is niet het enige gevaar voor Campenaerts. "De drie renners van Lotto-Soudal, Thomas De Gendt, Maxime Monfort en Tim Wellens, moet je ook in het oog houden. In een goeie dag zijn ze tot alles in staat. Zelf wil ik mijn titel verlengen. Dit shirt maakt me heel trots. Maar als ik niet win, zal ik geen weken depressief rondlopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties