Ervaringsdeskundige Eeckhout ziet favoriet winnen: "Geen verrassingen op BK"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Ervaringsdeskundige Eeckhout ziet favoriet winnen: "Geen verrassingen op BK"

Niko Eeckhout pakte elf jaar geleden op het Belgisch Kampioenschap in Antwerpen zijn mooiste overwinning uit zijn carrière. Nu het BK opnieuw in Antwerpen neerstrijkt, laat hij in zijn kaarten kijken.

"Het is een stadsparcours. Dat is niet te onderschatten. Het is veel draaien en keren. Het zal een nerveuze boel worden", aldus de nu 46-jarige Eeckhout aan Sporza. "Iedereen is in topvorm en 90 procent van de renners zal denken dat ze kunnen winnen. Dat maakt het extra moeilijk."

Ik mis de vechtlust van Gilbert bij veel andere renners

"Je moet sterk zijn om daar dan op het einde nog het verschil te maken. Het zal geen verrassende naam zijn. Ik verwacht een heel sterke renner. Iemand die we in het voorjaar al gezien hebben", ging Eeckhout verder. De naam Gilbert komt uiteraard ter sprake.

"Roelandts misschien. Of Gilbert. Hij zal geviseerd worden, maar schudt dan vaak toch iets uit zijn mouw. Zijn ervaring, zijn mentaliteit en zijn vechtlust zijn troeven. Dat mis ik bij veel andere renners. Hij durft te koersen en dat levert vaak succes op. Daar heb ik veel bewondering voor. Ik heb het ook altijd zo gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
03/08/2020 Gran Trittico Lombardo
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé

Nieuwste reacties