Herygers ziet kansen voor Van Aert op BK: "Als ze samen naar de meet gaan, zal Van Avermaet moeten oppassen"

Redactie
| 27 reacties
Herygers ziet kansen voor Van Aert op BK: "Als ze samen naar de meet gaan, zal Van Avermaet moeten oppassen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aanstaande zondag staat het BK op de weg in Antwerpen op het menu. Ook veldrijder Wout van Aert verschijnt aan de start. En volgens gewezen veldrijder Paul Herygers is van Aert niet op voorhand kansloos.

“Het parcours is anders dan vorig jaar. Daar was het heuvelachtig en dat in combinatie met die kilometers deed hem de das om. Wout zag daar na de aankomst lijkwit en was volledig naar de kloten. Maar hij zat er toch niet zo ver af en eindigde in de tweede groep als negende", aldus Paul Herygers in Het Nieuwsblad.

"Als ze samen naar de meet gaan, zal Van Avermaet moeten oppassen"

Paul Herygers

Dit jaar maakt van Aert net iets meer kans volgens Herygers. "Nu is het minder lastig en kan het eindigen op een sprint met een kleinere groep. En let dan maar op, hé. Wout is geen rassprinter, maar dat was Boonen ook niet. Ik wil hem niet met Tom vergelijken, maar ook hij sprint op de macht. Als ze samen naar de meet gaan, zal Van Avermaet moeten oppassen."

"Van Aert heeft ook een volledige ploeg achter hem. In de finale speelt dat minder een rol, maar in het begin van de koers moet er vaak een scheve situatie worden rechtgezet. En Greg heeft maar drie ploegmaats: Teuns, Hermans en Vliegen", besluit de gewezen wereldkampioen veldrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties