BMC met kopmannen Porte én Van Avermaet naar de Tour: "Een derde ritzege zou echt speciaal zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
BMC met kopmannen Porte én Van Avermaet naar de Tour: "Een derde ritzege zou echt speciaal zijn"

Ook BMC heeft het huiswerk voor de Tour de France helemaal af. Greg Van Avermaet en Richie Porte waren al een tijdje zeker van deelname in Düsseldorf, maar ook de 7 andere namen zijn bekend.

De olympische kampioen en de Australiër zijn de kopmannen bij BMC. "De Tour is het grootste doel van het seizoen, dat tot dusver al geweldig was", opent Porte. "Ik kan met heel wat vertrouwen naar de start. BMC heeft een geweldige ploeg samengesteld voor Greg en ikzelf."

Van Avermaet gaat in de Ronde van Frankrijk op zoek naar een derde ritzege. "Ik ga naar de Tour met hetzelfde doel als altijd: ritwinst", is de leider op de WorldTour-ranking duidelijk. "Na ritzeges in 2015 en 2016, én de leiderstrui vorig jaar, zou het speciaal zijn mocht ik een derde keer kunnen winnen."

"Ik ga naar de Tour met hetzelfde doel als altijd: ritwinst"

"Er zijn enkele ritten op mijn lijf geschreven, maar ik zal er ook zijn om Porte aan eindwinst te helpen", vervolgt Van Avermaet. "Indien we na drie weken in Parijs ritwinst en een mooi klassement beet hebben, zal het een succesvolle Tour geweest zijn voor BMC."

De selectie van BMC voor de Tour: Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Stefan Küng, Amaël Moinard, Richie Porte, Nicolas Roche, Michael Schär, Greg Van Avermaet en Danilo Wyss

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties