Druyts ondanks tegenslag klaar voor het BK: "Ik brak enkele weken geleden mijn voet en nu win ik"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Druyts ondanks tegenslag klaar voor het BK: "Ik brak enkele weken geleden mijn voet en nu win ik"
Foto: © SDG

Kelly Druyts is klaar voor het BK, dat mag duidelijk zijn. De snelle renster van Sport Vlaanderen won in een sterk deelnemersveld de kermiskoers in Schellebelle.

Daarin klopte ze onder meer Belgisch kampioene Kaat Hannes in de sprint. Ook Jolien Verschueren en Kelly Van Den Steen kwamen er aan de start. Die laatste reed zelfs de hele wedstrijd voorop, maar toch reed Druyts achter haar ploeggenote aan.

"Ik had er een dubbel gevoel bij", aldus Druyts achteraf. "Zeker omdat Kelly (Van Den Steen) voor eigen volk reed, gunden we haar de zege. Maar ze gaf aan dat ze niet goed genoeg was om haar medevluchtster te kloppen in de sprint."

We hebben een sterke ploeg

Druyts moest het dan wel afmaken in de sprint. "Ik moest gewoon winnen, anders had ik mij echt slecht gevoeld. Maar bij Sport Vlaanderen rijden we niet voor de tweede plaats." Zondag volgt het Belgisch Kampioenschap.

"We zijn er klaar voor en we hebben een sterke ploeg. Het grootste bewijs is dat Van Den Steen nog mee de sprint aantrok voor mij. Die overwinning geeft vertrouwen, zeker omdat ik enkele weken terug nog mijn voet op twee plaatsen brak. Dit was nog maar mijn vierde koers", sloot Druyts af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties