Seizoen nog lang niet voorbij: onfortuinlijke Sep Vanmarcke heeft nog vijf doelen in het najaar

Redactie
| 4 reacties
Seizoen nog lang niet voorbij: onfortuinlijke Sep Vanmarcke heeft nog vijf doelen in het najaar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Sep Vanmarcke eindigde het voorjaar in mineur. Hij kwam enkele keren ten val en kampte bovendien met maagproblemen. Vanmarcke is echter op de terugweg en heeft nog enkele grote doelen de komende maanden.

Vanmarcke wil absoluut nog presteren in het najaar. "Ik heb vijf grote doelen. De Binckbank Tour, Londen Classic, Plouay, de koersen in Canada en het WK", legt Vanmarcke uit in Het Nieuwsblad. "Ze zeggen vaak dat ik een renner ben die enkel in maart en april koerst en de rest van het jaar op congé is. Ik wil nu bewijzen dat ik ook in het najaar kan presteren."

Tour

De renner van Cannondale-Drapac zit ook in de 13-koppige voorselectie van de Tour. De kans dat hij aan de start komt in Düsseldorf, is klein. "Normaal gezien rijd ik in juli de Ronde van Oostenrijk om mij voor te bereiden op het najaar. Dat is al gepland sinds januari. Ik heb even genoeg van de Tour. "

"Maar omdat ik in Zwitserland naar mijn beste niveau toe groeide en enkele ploegmaats die wel de Tour op hun programma hebben staan de averechtse beweging maakten, hebben ze er mij nu toch opgezet. Ik wil het je graag vertellen, maar ik heb echt geen idee of ik erbij zal zijn of niet."

Al zal Vanmarcke snel meer weten over een eventuele Tour-deelname. "Het enige wat ik weet, is dat de ploegleiding mij zei dat ik tot de voorselectie behoorde. Eerstdaags wordt de voorselectie van dertien afgeslankt naar elf. Misschien ben ik er dan al niet meer bij", is hij voorzichtig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties