Uittredend Belgisch kampioene rekent zich niet tot favorieten: "Wordt uitkijken naar D'Hoore, Kopecky en Duyck"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Uittredend Belgisch kampioene rekent zich niet tot favorieten: "Wordt uitkijken naar D'Hoore, Kopecky en Duyck"
Foto: © SDG

Belgisch kampioene Kaat Hannes sprintte in haar nationale trui naar de derde plaats in een voorbereidende kermiskoers tegen onder meer Kelly Druyts. Ze blikt vooruit naar het BK in Antwerpen op zondag.

"Ik ben zeker geen favoriete, het is niet echt mijn parcour", geeft Hannes eerlijk toe. "Vooral door die kasseien. De favorieten zijn volgens mij Lotte Kopecky en Jolien D'Hoore, maar verlies ook Ann-Sophie Duyck niet uit het oog. Als die ontsnapt zal die moeilijk terug te halen zijn."

Nochtans was Kaat Hannes vorig jaar ook geen favoriete. "Ik wist dat ik me daar kon tonen, op die aankomst. Ik had er in het verleden al goed gereden." De voorbereiding verloopt via het BK Tijdrijden op donderdag. "Op het BK tijdrijden ga ik nog één keer diep gaan en dan moet het goed zijn."

Ze kijkt alvast tevreden terug op haar jaar in de driekleur. "Het is een mooi jaar geweest, het is altijd een motivatie om in die trui te koersen. Zelfs als je vermoeid bent, wil je die trui laten zien. Je krijgt ook meer erkenning."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties