Kermiskoers? Oliver Naesen wint knaller van een BK!
Redactie
| 44 reacties
Kermiskoers? Oliver Naesen wint knaller van een BK!
Foto: © photonews

Het Belgisch Kampioenschap wielrennen in Antwerpen leek voorbestemd voor een koninklijke sprint zonder favorieten, maar de vrijbuiters staken meer dan één stok in de wielen.

Al snel gingen Kevin Ista, Jürgen Roelandts en Jonas Rickaert op pad. Vooral Roelandts was daarin een verrassing. Wellicht hoopte hij op een ruime ontsnapping van een man of twintig, maar op deze manier ging een van de troeven van Lotto-Soudal meteen verloren.

De grote favorieten, Van Avermaet, Gilbert en toch ook wel Van Aert zagen dat de vluchters iets té vroeg gegrepen werden en de koers ontplofte helemaal. Slag om slinger werd er gedemarreerd en van een grote kopgroep bleven vijf renners over.

Verbluffende Van Hooydonck

De namen? Naesen, Stuyven, Vanmarcke, Van Hooydonck en Keukeleire. Vooral neoprof Van Hooydonck verbaasde vriend en vijand, maar op een kilometer van de meet moest hij de vier anderen toch laten gaan.

Surplassen van de vier liet Van Hooydonck toch terugkeren en hij trok dan maar de sprint aan. We gingen naar een machtssprint waarin Vanmarcke het lange tijd leek te halen, maar Vanmarcke zwiepte er aan het eind nog over. Met een jump met zijn voorwiel omhoog dan nog. Wat een BK!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties