Kersvers Belgisch kampioen Naesen reageert ontwapenend: "Niet te doen, hé, wijs!"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 64 reacties
Kersvers Belgisch kampioen Naesen reageert ontwapenend: "Niet te doen, hé, wijs!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen trok aan het einde van het BK met vier kompanen stevig door en maakte het af in de sprint. Dé ontdekking van dit jaar werd een mooie Belgische kampioen.

Naesen had ondanks zijn uitstekende voorjaar nog geen koers gewonnen. "Die puzzel die in elkaar valt, daar wacht ik al het hele jaar op", aldus een dolgelukkige Naesen na de koers bij Sporza. "Ik heb echt de laatste beetjes eruit geperst."

Nochtans waren er met Jens Keukeleire en Jasper Stuyven twee jongens met een sterkere sprint bij. "Ik voelde dat ik de beste was in koers, maar normaal gezien zijn Jens en Jasper sneller. Al wist ik dat ik na zo'n lange koers iets kon doen."

Ik ben klaar om een heel goeie Tour te rijden

Hij klopte de verrassende Vanmarcke uiteindelijk met centimeters. "Ik dacht dat Stuyven de beste was, dus wou ik in zijn wiel zitten, maar Vanmarcke ging van heel ver. Ik pakte zijn slipstream en ging er nog net over."

Het besef kwam intussen, Naesen zal in de Belgische trui de Tour beslechten. "Niet te doen, hé, wijs", luidde het ontwapenend. "Ik ben klaar om een heel goeie Ronde van Frankrijk te rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties