"Tweevoudig kam­pioen Gilbert durft te verliezen en zal dus durven pokeren"

Redactie
| 16 reacties
"Tweevoudig kam­pioen Gilbert durft te verliezen en zal dus durven pokeren"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. Dat zijn de twee namen die het meest naar voor worden geschoven als het over het BK in Antwerpen gaat. Ook José De Cauwer heeft er zijn mening over.

"Tweevoudig kam­pioen Gilbert durft te verliezen en zal dus durven pokeren", laat De Cauwer verstaan. "Kijk naar de Ronde van Vlaanderen, waar hij op 60 km van het einde vertrok. Dat was alles of niets, maar hij wint wel. Ook Lefevere stond achteraf te springen, maar ik denk wel dat hij onderweg met een ei in de broek zat."

"Maar da’s Gilbert, hij heeft de gave om situaties naar zijn hand te zetten", vervolgt de analist in HNB. En De Cauwer trekt een opvallende conclusie. "Greg (Van Avermaet) en Phil zijn door elkaar beter geworden."

E3 Prijs

De Cauwer haalt het voorbeeld van de E3 Prijs boven dat het twee grote kampioenen zijn. "Ik vond het heel mooi dat die twee daar in de E3 Harelbeke vol doorreden. Eentje zou winnen, eentje moest verliezen. En dan toch onmiddellijk, tien meter na de meet: shake hands. Dat is voor mij hét beeld van het voorjaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties