Dé ontdekking van het BK: neoprof Van Hooydonck: "Ik reed zondag voor het eerst 250 kilometer"
Redactie
| 17 reacties
Dé ontdekking van het BK: neoprof Van Hooydonck: "Ik reed zondag voor het eerst 250 kilometer"

Nathan Van Hooydonck, de vijfde van het BK was meteen de grootste verrassing (samen met Tim Merlier). De neoprof keek zijn ogen uit en had nog maar één keer zo ver gereden als het Belgisch Kampioenschap.

240 kilometer, dat is niet niks. "Ik heb met Jens (Keukeleire, nvdr.) getraind op zondag, dat was de eerste keer dat ik 250 kilometer reed", aldus Van Hooydonck bij Sporza. "Ik had dit echt niet gedacht. Ik wou vooral tot in de finale Greg helpen."

Plots zat hij voorin. "Die mannen demarreerden en ik zat in Jens Keukeleire zijn wiel. Toen we erbij kwamen, zag ik dat er maar vijf meer waren." De kersverse renner van BMC zat inderdaad in dé kopgroep samen met Keukeleire, Vanmarcke, Stuyven en Naesen.

Ik kon niet op kop rijden, maar dat werd ook niet verwacht

Veel helpen kon hij uiteraard niet. "Ik kon niet op kop rijden en zei dat ook tegen iedereen. Het werd ook niet verwacht van mij. Ik dacht zelfs niet aan meesprinten of demarreren." Toch ging hij toen het stilviel plots naar de kop. "Toen ik gelost was en terugkwam probeerde ik echt niet te verrassen."

"Ik hoorde dat de anderen wat dichter kwamen en wou gewoon top-vijf rijden. Er zat niet veel meer op, Naesen moest twee keer trappen en zat op mijn wiel." Toch blijft het een fenomenale prestatie van de neoprof.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties