Oliver Naesen, de Belgische kampioen die het door iederéén gegund werd

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Oliver Naesen, de Belgische kampioen die het door iederéén gegund werd
Foto: © photonews

De foto boven dit artikel zegt eigenlijk alles. Nog geen tien meter nadat hij derde werd, omhelst Jasper Stuyven Belgisch Kampioen Oliver Naesen al. Iederéén gunt het hem, dat is duidelijk.

Maar waarom? Naesen is vooreerst een eerlijk coureur. Dat bedoelen we niet in de vroegere zin van het woord, dat hij van de doping blijft, maar in de nieuwe betekenis. In het -daar gaan we toch vanuit- propere wielrennen gaat het meer om wat je ín de koers doet.

Naesen is eerlijk op alle vlakken. Hij gaat er altijd voor honderd procent voor, Ligt zelden of nooit te linkeballen of te 'wieltjeszuigen' en ook na de koers weet je wat je eraan hebt, vraag maar aan Dylan Groenewegen. Schijnheiligheid is hem volledig vreemd.

Schijnheiligheid is hem volledig vreemd

De mens Oliver Naesen maakt de renner Oliver Naesen nog mooier dan hij al is. Hoeveel hadden er niet met een nóg langer gezicht aan de interviewtafel aangeschoven na die val van Sagan, Van Avermaet en Naesen in de Ronde? Velen.

Dat écht iedereen Naesen dit grote succes gunt, bleek vooral uit de reacties op Twitter. De lofbetuigingen stroomden binnen van alle kanten. Een overzicht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties