Topfavoriet Van Avermaet is een mooie verliezer: "Écht blij voor Oliver"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Topfavoriet Van Avermaet is een mooie verliezer: "Écht blij voor Oliver"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet zag de kansen op een Belgische trui smelten als sneeuw voor de zon toen de beslissende ontsnapping tot stand kwam op goed dertig kilometer van de streep. Toch was hij niet helemaal ontevreden.

Zijn goeie vriend Oliver Naesen won immers. "Je moet teleurgesteld zijn als je niet wint. Maar ik ben blij dat mijn trainingsmakker wint. Hij is zeker een verdiende kampioen. Hij is al het hele voorjaar heel goed, maar kon nog niet winnen. Ik denk dat hij bij de beste 3 renners van België is. Hij heeft het mooi afgewerkt en ik ben blij dat hij wint", aldus Van Avermaet bij Sporza.

Toch was hij graag zelf ook zijn kans gegaan. "Je verwacht er altijd wel iets van. Ik had graag meegesprint voor de overwinning. Maar het was een moeilijke koers om te lezen en moeilijk om weg te raken."

"Elke keer dat ik mee wou schuiven, zat er iemand op mijn wiel en viel er nooit een gat. Het was moeilijk om vooraan te raken. Ik kwam in een situatie waarin ik niet wou zitten. Nathan (Van Hooydonck) ging weg op een smalle strook, dus was het niet aan mij om te rijden. Daarmee was mijn koers voorbij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties