Vanmarcke: "Ik had liever dat hij me met twee meter klopte dan met enkele centimeters"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Vanmarcke: "Ik had liever dat hij me met twee meter klopte dan met enkele centimeters"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sep Vanmarcke was uiteraard teleurgesteld na zijn nipte tweede plaats op het Belgisch Kampioenschap, maar tranen met tuiten zoals die keer in Roubaix, dat kwam er niet.

Hij kon het wel plaatsen. "Mijn broer (en ploegleider, nvdr.) had gezegd dat ik snel moest aangaan. Er zat veel kracht op, maar Oliver kwam uit de slipstream en het was echt heel nipt", aldus Vanmarcke na de koers in de studio van Sporza. "Eigenlijk had ik liever dat hij me met twee meter klopte."

Vanmarcke wachte de sprint niet af, maar schudde eerder al aan de boom. "Op die kasseistroken was het mooi om het te proberen, maar iedereen had me verwacht. Ik ging goed aan, maar ik pakte die bocht iets te traag. Ik heb al bij al een goeie sprint gereden en ik viel niet stil, hij kwam er gewoon goed uit."

Misschien waren de kasseien net niet lastig genoeg voor specialist Vanmarcke. "Op het einde van de koers spelen die kasseien wel een rol, maar ze lagen er eigenlijk te mooi bij. Het zorgde er wél voor dat vooral klassieke jongens die de finale reden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties