Na tweede plek op de Mont Ventoux vorig jaar is landgenoot ambitieus voor de Tour: "Ik ga voluit voor ritwinst"

Redactie
| 2 reacties
Na tweede plek op de Mont Ventoux vorig jaar is landgenoot ambitieus voor de Tour: "Ik ga voluit voor ritwinst"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In 2009 schreef hij in de Giro eigenlijk al eens een etappe in een Grote Ronde op zijn naam, maar dat was pas nadat de Italiaan Bertagnoli uit de uitslag geschrapt was. In de komende Tour hoopt Serge Pauwels écht juichend over de meet te komen.

Pauwels heeft alvast genoeg vertrouwen getankt, want hij schreef twee maanden geleden nog een rit en het eindklassement in de Tour of Yorkshire op zijn naam. "Die zege was wel een soort van opluchting", bekent Pauwels bij Belga. "Het cliché zegt dat zo’n eerste zege bevrijdend werkt en ik hoop dat ik nu in de Tour daar een vervolg aan kan breien."

Géén klassement

Ondanks zijn 13e plek in de Tour van 2015, gaat Pauwels vol voor ritwinst. "Met dat klassement ben ik niet bezig. In 2015 had ik geluk met een vroege vlucht en namen we veel tijd, maar net zoals vorig jaar is dat klassement in deze Tour geen ambitie. Ik mik liever op ritwinst, daar ga ik voluit voor."

"Ik wil nog altijd mijn droom waarmaken en een rit winnen in de belangrijkste koers van het jaar. Ik hoop dat het dit jaar mag lukken, maar dan moet echt alles in de plooi vallen en dan gaat het om de weinige kansen die je krijgt in de Tour voluit te grijpen", besluit de renner van Dimension Data.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties