Thomas De Gendt is er zeker van: "Het gaat een heel saaie Tour worden"

Redactie
| 17 reacties
Thomas De Gendt is er zeker van: "Het gaat een heel saaie Tour worden"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt wordt één van de landgenoten om naar uit te kijken in de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar won hij nog op de Mont Ventoux, dit jaar zal hij opnieuw voor ritwinst gaan. Al heeft De Gendt zijn eigenzinnige mening over de Tour.

Het rittenschema heeft De Gendt nog niet in detail bestudeerd. "Vluchtig. De rest doe ik straks wel in Düsseldorf", aldus de Lotto Soudal-renner in Het Nieuwsblad. "Tijd genoeg om eens goed door het routeboek te bladeren."

Maar van één ding is de Waaslander zeker. "Dat het een heel saaie Tour gaat worden. Dat denk ik omdat er liefst acht ritten van 200 kilometer of meer zijn. Er zit zelfs een halve bergrit van 220 kilometer tussen. Ik begrijp dat niet. Vorig jaar hadden we ook zo'n paar lange ritten na mekaar, dat waren de saaiste van de hele Tour. Niet alleen voor de kijkers, ook voor het peloton."

'Voor niemand plezant'

"Je zit daar niets te doen, hebt de hele dag tegenwind, niemand rijdt en je zit zeven uur op de fiets. Dat is voor niemand plezant. Neem dan een voorbeeld aan de slotrit van de Dauphiné. Die was amper 110 kilometer, maar er is zelden zoveel koers geweest als die dag. Nu demarreerden ze op 100 kilometer van de finish", besluit De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties