Martin (Quick-Step) verbaasde zichzelf: "Dit had ik nooit gedacht"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Martin (Quick-Step) verbaasde zichzelf: "Dit had ik nooit gedacht"
Foto: © photonews

Op het venijnige slotklimmetje kregen we zowaar ook de klassementsmannen voorin te zien. Geraint Thomas verdedigde zijn trui met verve en ook Richie Porte stak de neus aan het venster.

De beste der klassementsrenners was toch Daniel Martin van Quick-Step-Floors. Met een knappe derde plaats won hij ook wat tijd in het klassement. Hij reed met een dubbel doel rond. "De beste manier om geen tijd te verliezen is door aan te vallen en voor ritwinst te gaan", aldus Martin bij Sporza.

"Ritwinst werd het uiteindelijk niet, maar ik ben wel blij met mijn prestatie vandaag. Het eerste deel van de klim was niet zo zwaar, maar de situatie veranderde wanneer Porte wegsprong." Toen werd het hard tegen onzacht.

"Het was een lange aanloop naar de finish, maar mijn ploegmaats brachten me in de best mogelijke positie. Ik zat in Matthews' wiel en zette mijn eindsprint in toen ik aanvoelde dat iedereen à bloc zat. Ik had nooit gedacht dat ik met mannen als Sagan, Matthews, en Van Avermaet ging meesprinten voor de winst vandaag. Dat geeft me toch vertrouwen richting de volgende dagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties