Sven Nys leidt felicitaties voor Vanthourenhout: "Daarom zal hij een goeie bondscoach zijn"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Sven Nys leidt felicitaties voor Vanthourenhout: "Daarom zal hij een goeie bondscoach zijn"

Sven Vanthourenhout werd vandaag aangesteld als kersvers bondscoach van de Belgische veldrijders. Boezemvriend Sven Nys was er als de kippen bij om hem te feliciteren.

"Ik ken Sven door en door en heb daarover met hem de laatste dagen en weken goeie gesprekken gehad", aldus Nys vanuit de Tour op Radio 1. "Voor hem is dit een ideale en unieke kans. Die moet hij grijpen. Ik vind het fantastisch dat hij die kans krijgt. En ik vind het ook een eer dat ze bij ons in de ploeg komen zoeken zijn naar een bondscoach."

"Dat betekent dat we goed werk leveren en ons werk geapprecieerd wordt. Ik ga hem die kans zeker niet ontnemen", ging Nys verder. Hij geeft aan waarom Vanthourenhout een goeie bondscoach zou zijn. "Hij staat heel kort bij de renners en kent heel goed de moderne manier van werken met de renners. Je merkt dat in onze ploeg: de communicatie tussen de renners en hemzelf loopt heel goed."

"Hij was een doorwinterde prof en is enorm gedreven. Hij heeft niet het grootste palmares, maar dat hoeft niet altijd. Hij is gepassioneerd door het vak, wil alle details kennen. Hij wil ook fouten maken en kan die ook toegeven. Hij wil iedere keer zichzelf verbeteren."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties