Belgen proberen het, maar moeten hun meerdere erkennen in sterke Calmejane

Redactie
| 3 reacties
Belgen proberen het, maar moeten hun meerdere erkennen in sterke Calmejane

De Fransman Lilian Calmejane (Direct Energie) heeft de tweede bergetappe in de Tour de France gewonnen. Hij toonde zich de moedigste in een aantrekkelijke vluchtersgroep en hield uiteindelijk stand tot het einde.

Zaterdag moesten de sprinters in de Tour de France even wijken voor de mannen met de klimmersbenen. Het peloton trok door het Juragebergte en na 188 km lag de aankomstmeet in Station des Rousses.

Even leek het erop dat er zaterdag een Belg met de etappeoverwinning in de Tour de France aan de haal zou gaan, maar uiteindelijk speelden onze landgenoten geen rol van betekenis meer wanneer het om de knikkers ging.

Niet voor de Belgen

Greg Van Avermaet, Jan Bakelants en Serge Pauwels: de drie Belgen sprongen mee in een aantrekkelijke vluchtersgroep met ook Barguil, Clarke, Roche, Gesink en Calmejane. Voor Bakelants en Van Avermaet ging het uiteindelijk té snel, waardoor ze moesten lossen.

Pauwels kon iets langer aanklampen, maar toen Calmejane versnelde moest ook de laatste overgebleven Belg passen. Calmejane ging alleen op veroveringstocht en hield het – ondanks aandringen van Gesink én een hardnekkige kramp vier kilometer van het einde – vol tot aan de meet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties