21-jarige BMC-Belg kijkt op naar 'Gouden Greg': "Hij weet hoe je een finale moet rijden, dat hoop ik binnen enkele jaren ook ooit te doen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
21-jarige BMC-Belg kijkt op naar 'Gouden Greg': "Hij weet hoe je een finale moet rijden, dat hoop ik binnen enkele jaren ook ooit te doen"

De amper 21-jarige Nathan Van Hooydonck is aan zijn eerste maanden als profrenner bij BMC bezig. In de Ronde van Luxemburg vierde hij zijn profdebuut, op het BK in Antwerpen verraste hij al met een vijfde plek.

"Ik heb geen klagen hoe het er aan toe gaat bij de profs. Er wordt wel wat sneller gereden dan bij de beloften, maar dat is logisch", bekent Van Hooydonck bij Wielerkrant.be "Luxemburg was inderdaad een geslaagde eerste wedstrijd. We hebben daar gedomineerd. Greg (Van Avermaet) won er twee keer en ook Jempy (Drucker) kon winnen."

Het neefje van voormalige Ronde-winnaar Edwig Van Hooydonck is nu beginnen trainen met het oog op het najaar. "Ik begin terug te koersen in de Pino Cerami. Daarna volgen de Ronde van Wallonië, Londen en de Eneco Tour. Als Greg aan de start staat, zal het voor mij zaak zijn om de ontsnapping mee te controleren."

"Ik denk dat ik met mijn 5e plek op het BK heb laten zien dat ik het aantal kilometers aankan"

Met Van Avermaet heeft Van Hooydonck een kopman om naar op te kijken. "Ik kijk er naar op en kan er veel van leren. HIj weet hoe je een finale moet rijden, dat hoop ik binnen enkele jaren ook te kunnen doen. Wanneer ik tevreden zal zijn op het einde van het seizoen? Als ik mezelf nog enkele keren kan laten zien."

"Winnen zal moeilijk zijn, dus ik denk niet dat ik die ambitie mag hebben", vervolgt de BMC-renner, die in 2018 wel hoopt op een plekje in de selectie voor de klassiekers. "We hebben het er nog niet over gehad, maar ik hoop van wel. Ik denk dat ik met mijn 5e plek op het BK heb laten zien dat ik het aantal kilometers aankan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties