Boonen hekelt neutralisatie na pech Froome: "Dit is de Tour, geen kleuterwedstrijd"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 66 reacties
Boonen hekelt neutralisatie na pech Froome: "Dit is de Tour, geen kleuterwedstrijd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Één van de vele spraakmakende momenten van de negende rit in de Tour de France was ongetwijfeld de aanval van Aru op het moment dat Froome pech had. Volgens Tom Boonen was de Italiaan in zijn recht.

"Ik begrijp de heisa rond die aanval van Aru niet. Ik vraag me zelfs af of Aru gezien had dat Froome zijn hand in de lucht stak omdat hij pech had. En zelfs al wist hij het, maakt dat voor mij niet uit. Wat als Aru net van plan was om op dat moment te demarreren en Froome dan zijn hand in de lucht steekt?", vraagt Boonen zich af in Het Laatste Nieuws.

Aru mag aanvallen wanneer hij wil

"Die jongen mag aanvallen wanneer hij dat wil. Je moet Froome toch ook niet duwen als hij pech heeft. De Tour is geen kleuterwedstrijd. Aru mag alle mogelijkheden benutten om een voorsprong te nemen op Froome. Aru heeft aan Froome ook niks te bewijzen. Hij rijdt zijn eigen koers. Aru en Quintana moeten Froome uit het geel zien te rijden en hun plan niet aanpassen omdat Froome leider is of pech heeft."

"Die ongeschreven regel om niet aan te vallen bij pech, vind ik... inderdaad ongeschreven. Ik heb in de Tour meer gehoord dat je elke situatie moet gebruiken. Zou Froome gewacht hebben als Aru pech had? Ik denk het niet. Sky is toch fan van de 'marginal gains': elke seconde telt. En mocht Aru zo de Tour winnen, dan lullen ze daar twee weken over, maar hij wint wel. Dat emotionele doet er niet toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties