Lotto-Soudal speurt de markt af naar opvolger van Greipel (35): deze renners zijn in beeld

Redactie
| 1 reacties
Lotto-Soudal speurt de markt af naar opvolger van Greipel (35): deze renners zijn in beeld

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto-Soudal zet voorlopig nog steeds in op André Greipel (35), maar er komt een tijd dat de Duitser het voor bekeken zal houden. En daarom speurt sportief manager Marc Sergeant de markt af naar een nieuwe sprinter.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn enkele renners nadrukkelijk in beeld om Greipel op termijn op te volgen bij Lotto-Soudal. Het gaat om Bryan Coquard (Direct Engergie) en Caleb Ewan (Orica-Scott).

Coquard

"Het nadeel is dat je voor een Franse renner extra sociale lasten betaalt", zegt Sergeant in de krant over Coquard. "We zullen zien wat het wordt. Maar dat is het niveau van renners waarover we spreken. We zoeken een topper. Het gaat over een klein kringetje, inderdaad. Je koopt geen renner om voor de zevende plaats te sprinten.”

Ewan

In tegenstelling tot Coquard, ligt Ewan nog tot 2018 onder contract. “Het is niet onze stijl om renners elders weg te kopen”, benadrukt Sergeant. Toch blijft Ewan een interessante piste. Het is niet uitgesloten dat Lotto-Soudal nog eventjes afwacht en in 2018 met Ewan aan de haal gaat.

Greipel

"En dan is er nog Greipel zelf. Als ik mag kiezen blijft hij tot zijn laatste dag bij ons rijden. Alleen moeten we dan nog een keer praten over zijn rol. André heeft altijd graag jonge renners onder zijn vleugels genomen. Het zou me niet verbazen dat hij zelf ook in die richting denkt”, besluit Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties