De enige optie? "Zet je in het wiel van Kittel, dan ben je tenminste tweede"

Redactie
| 2 reacties
De enige optie? "Zet je in het wiel van Kittel, dan ben je tenminste tweede"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aan Marcel Kittel is helemaal niets te doen in deze Ronde van Frankrijk. Dat ziet ook Erik Zabel, die zijn record als Duitser met meeste zeges zag gebroken worden.

Hij heeft een tip voor de tegenstand. "Het is een heel verschil wanneer je in de slipstream zit, of wanneer je voorin aan het sprinten bent en je eigen snelheid moet maken. Als je Kittel wil kloppen, zul je toch zes of zeven kilometer per uur harder moeten rijden dan hem", aldus Zabel in Het Laatste Nieuws.

"Als je Kittel niet kunt kloppen, en daar ziet het naar uit, dan moet het doel zijn om de beste van de rest te zijn. Daarom zeg ik: zoek het wiel van Kittel en blijf daar. Ik vraag me af waarom niemand daaraan denkt. Als ze alles geven om het wiel van Kittel te houden, worden ze zeker tweede."

Moeilijk voor Groen

"Kittel ligt nu twee, drie etappes voor op de rest. We zijn nog niet in Parijs. Maar als je twee etappes voor ligt, dan haal je zo'n beetje het niveau van Sagan. Het is nu moeilijker voor Kittel om de groene trui te verliezen, dan voor de anderen om hem te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties