Froome kraakt in de sprint naar Peyragudes! Bardet wint! Aru leider!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 27 reacties
Froome kraakt in de sprint naar Peyragudes! Bardet wint! Aru leider!

De eerste bergrit na de rustdag heeft voor spektakel gezorgd op de laatste beklimming naar Peyragudes. Bardet won, voor Aru en Froome had het moeilijk.

De eerste bergrit sinds die dekselse rit negen werd gekleurd door een vlucht van een renner of twaalf met daarbij Matthews én Kittel. De twee kemphanen overleefden de klimmetjes tot aan de tussensprint en Matthews haalde het voor Kittel, maar pakte slechts drie punten terug.

Bij die ontsnapping zat met De Gendt ook een Belg, maar hij werd op de klim naar de Peyresourdre gegrepen door de groep van de favorieten. Dan was het wachten op de knaller naar Peyragudes, daarin kreeg Froome het moeilijk.

Landa laat Froome achter

Mikel Landa, duidelijk de beste in koers, liet daar zijn kopman achter en ging meesprinten voor de zege. Aru ging te ver van de streep aan en iedereen blies zich op, Froome incluis. De Italiaan hield het vol, maar zag Bardet en ook Uran nog voor zich eindigen.

Aru pakte wel de gele trui, Bardet één van de mooiste zeges uit zijn carrière. Froome verloor maar liefst 22 seconden en verloor zo de gele trui. Kan het dan toch?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties