Levende legende is duidelijk: "Geen reden om Sagan naar huis te sturen"

Redactie
| 33 reacties
Levende legende is duidelijk: "Geen reden om Sagan naar huis te sturen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De uitsluiting van Peter Sagan blijft deze Tour de France in de schaduw zetten. Ook Erik Zabel heeft zo zijn mening over de beslissing van de jury.

"Er was een eerste crash op 1 kilometer voor de streep. Het gerucht ging dat Sagan daarvoor uit de Tour is gezet. Maar daar heeft niemand iets over gezegd. We hebben ondertussen dat incident met Sagan en Cavendish bekeken en opnieuw bekeken. Ik zou zeggen dat het gedeelde schuld was van Cavendish en Sagan", is de Duitser duidelijk in Het Laatste Nieuws.

"Sagan werd eerst op rechts voorbijgestoken door Démare. Als een sprinter de deur opent, heeft hij het instinct om die deur opnieuw te sluiten. Anders wordt hij ingehaald. Heeft Peter de deur gesloten? Een beetje, maar niet op een gevaarlijke manier."

Er was niet genoeg ruimte voor Cavendish, hij maakt dus ook een fout

Cavendish had daar dus niet moeten zitten, oordeelt de voormalige topsprinter. "Was er genoeg ruimte voor Cav om tussendoor te komen? Ik denk het niet. Cavendish maakt dus ook een fout. Er was echt geen reden om Peter Sagan daarvoor naar huis te sturen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties