Zabel is zijn record kwijt: "Hij is echt supersterk, wat hij op tweehonderd meter kan..."

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Zabel is zijn record kwijt: "Hij is echt supersterk, wat hij op tweehonderd meter kan..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel is nu al de best Duitser ooit in de Tour wat ritoverwinningen betreft. Met veertien stuks ging hij Zabel helemaal voorbij. Die is onder de indruk.

"Kittel is supersterk, supersnel en erg relaxed. Hij is duidelijk de snelste renner in deze Tour", aldus Zabel in Het Laatste Nieuws. "Hij heeft de eerste massasprint in Luik gewonnen en dat heeft hem en zijn team veel vertrouwen gegeven. Nu gaat het allemaal vanzelf. Kittel staat niet meer onder druk. Het is duidelijk dat dat een heel positief effect heeft op Marcel."

Kittel doet het ook vaak alleen. "In deze Tour rijdt geen enkele trein nog snel genoeg om zijn sprinter in de beste positie naar voren te brengen. Ik weet niet hoe dat komt. Het is natuurlijk geen geheim, wanneer een ploeg op dertig kilometer voor de streep zijn trein in positie brengt, dat die trein in de laatste twee, drie kilometer zonder brandstof valt. Dat zijn nu net de belangrijkste kilometers."

Kittel vindt toch altijd die extra versnelling om naar voren te schieten

"Kittel wacht altijd heel lang. Het gebeurt vaak dat hij voor het ingaan van de laatste kilometer niet eens in de top tien zit. Of dat hij niet in de buurt van Sabatini zit, die zijn laatste man is. En dan vindt Kittel toch een extra versnelling of extra vermogen om naar voren te schieten. Dan haalt hij zonder problemen zes, zeven renners in."

Daarna is het nog niet gedaan. "Op 200 meter voor de streep kan hij nog versnellen. Andere sprinters moeten veel zorgvuldiger omspringen met hun krachten. Ze moeten rekenen en zorgen dat ze de goede timing hebben om niet te vroeg of niet te laat te beginnen. Over dat soort dingen moet Kittel zich ook geen zorgen maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties