Bakelants ziet eigen kansen in rook opgaan: "wellicht werken voor Bardet"

Redactie
| 3 reacties
Bakelants ziet eigen kansen in rook opgaan: "wellicht werken voor Bardet"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als het gros van de Belgen heeft ook Bakelants de rit naar Rodez aangestipt als een kans op ritwinst in de Tour. Maar nu Bardet bewezen heeft één van de voornaamste uitdagers van Froome te zijn, ligt dat anders.

"De topfavoriet is hij niet, maar het is vandaag een pak interessanter geworden. Ik hoop natuurlijk dat Romain het laken naar zich toe kan trekken. Om echt helemaal gerust te zijn, zou Bardet voor aanvang van de tijdrit toch twee minuten voorsprong moeten hebben. Dan pas kun je zeggen dat het niet meer mag misgaan", aldus Bakelants bij Sporza.

Het komt vooral op mijn schouders en die van Naesen

Bakelants moet wellicht werken voor Bardet in 'zijn' rit naar Rodez. Daar eindigde hij al eens op het podium. "Dat zou een rit zijn die mij heel goed ligt, want het is dezelfde finish als twee jaar geleden. Het is een heel technische finish. Om iets te kunnen doen, moet ik zelf goed geplaatst zijn. Jammer genoeg is de ploeg daar minder handig in."

"Dat komt vooral neer op mijn schouders en die van Oliver Naesen. Het zou kunnen dat ik zaterdag geslachtofferd word voor het gele doel", gaf Bakelants toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties