Barguil wint eindelijk in explosieve rit! Landa doet uitstekende zaak en Greg steekt in supervorm
Redactie
| 1 reacties
Barguil wint eindelijk in explosieve rit! Landa doet uitstekende zaak en Greg steekt in supervorm
Foto: © photonews

Met amper iets meer dan honderd kilometer, maar wel drie cols van eerste categorie kregen we een explosieve rit richtig Foix.

Het spel zat meteen op de wagen toen Voeckler en Barguil het hazenpad kozen. Bij de eerste tussensprint waren die echter al gegrepen en ging een groepje met onder meer Philippe Gilbert aanvallen. Zo ging het slag om slinger door tot Contador en Landa er bergop vandoor gingen.

In een groepje daarachter schoof zowaar met Kwiatkowski nog een man van Froome mee. Ook een uitmuntende Van Avermaet was de hele dag in de buurt van de beste klimmers te vinden, pas op de slotklim moest hij eraf. Goed nieuws voor morgen.

Hoe goed de wereldkampioen was, zo slecht was Tim Wellens. Hij had alweer last van de hitte -een oud zeer- en zat als klimmer wel heel snel in de bus met sprinters. Voor de favorieten was het wachten tot de laatste klim.

Daar ging Froome zowaar aan om met de wachtende Kwiatkowski het dal aan te vatten. Martin had daarvoor de kopgroep al stevig uitgedund met een moordend tempo. Maar het was in de afdaling dat de meeste aanvallen vielen.

Aanvallen in de afdaling

Meintjes, Bardet tot twee keer toe en Daniel Martin kozen om beurten het hazenpad. Maar de jongens voorin zouden ze niet meer pakken. Dat waren Contador, Barguil, Quintana en Landa, stuk voor stuk mannen die met een fiets kunnen rijden.

Zij zouden ook sprinten voor de overwinning en het was Barguil die het haalde, na eerder met centimeters te verliezen van Uran was het eindelijk aan de aanvalslustige Fransman. Martin en Yates bleven nog enkele seconden voor de anderen, maar op Landa na, die stevig naar voor duikt, was er geen verandering in het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties