Hoera-stemming bij de concurrentie: "Froome is te kloppen"

Redactie
| 10 reacties
Hoera-stemming bij de concurrentie: "Froome is te kloppen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Waar de Tour bijna beslist leek, kwam er gisteren dan toch een barst aan het firmament bij Chris Froome. De kopman van Sky kraakte, Fabio Aru nam zijn gele trui over.

"Natuurlijk kan het", aldus ploegbaas Vinokourov aan Het Laatste Nieuws als hem gevraagd werd of Aru de Tour kon winnen. "Dit is niet de Froome die we de voorbije jaren gewend waren. Toen won hij steevast de eerste Pyreneeënrit. Dat deed hij nu niet. Ik zag signalen van kwetsbaarheid, hij is duidelijk te verslaan. Dat geeft ons hoop en vertrouwen."

Al heeft Froome nog steeds een ploeg die staat als een huis. "Sky blijft de beste ploeg. Kiryienka, Henao, Nieve, Landa, zelfs Kwiatkowski, ze leverden fantastisch werk. Alleen... Niet zíj moeten de Tour winnen. Wel Froome."

We hebben twee minuten voorsprong nodig aan begin van de tijdrit

-Alexandre Vinokourov

Bij Astana gaat het wat minder met die ploeg. Woensdag gingen Fuglsang en Cataldo onderuit. Die eerste zit met breuken in de arm, maar rijdt toch verder, de andere lag er meteen uit. "Dat was een domper. Het verzwakt onze ploeg een beetje. Daartegenover staat dat Fabio in de vorm van zijn leven zit."

Toch blijft Froome de betere tijdrijder. "Hoeveel voorsprong op Froome hij nodig zal hebben bij de start van de laatste tijdrit? Ach, weet u: we zijn nog lang niet in Marseille. Maar om er een beetje comfortabel aan te kunnen beginnen? Twee minuten. Minstens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties