Sky legt uit, dáárom liet Landa Froome achter

Redactie
| 11 reacties
Sky legt uit, dáárom liet Landa Froome achter
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er was na de rit van donderdag geen enkele twijfel over wie nu de beste man in koers was. Dat was Mikel Landa, maar die zat vast aan zijn kopman Chris Froome. Tot hij het hazenpad koos.

"Toen we zagen dat Chris moest lossen, vroegen we Mikel om de bonificatieseconden voor Bardet en Aru weg te kapen. Ook dat is jammer genoeg niet gelukt", aldus Sky-ploegleider Portal aan Het Laatste Nieuws.

Ik kon winnen

-Mikel Landa

Dat lukte net niet, Landa was vierde, maar had hij in eerste instantie niet moeten wachten, lag dat wellicht anders. "Ik denk zelfs dat er voor mij meer had ingezeten", aldus Landa. "Ik voelde me vandaag heel goed. Als ik wat vroeger in de sprint had kunnen meegaan, had ik zelfs mee kunnen doen om de winst. Daar ben ik bijna zeker van."

Bij Sky beraden ze zich nu over wat ze willen doen. "We wilden vandaag controleren zonder plankgas te geven, dat is niet goed uitgedraaid. Het plan is mislukt. We zullen dus de hoofden bij mekaar moeten steken om te zien of we onze strategie voor de volgende dagen niet beter kunnen wijzigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties