Matthews zet de Belgen een neus in Rodez
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Matthews zet de Belgen een neus in Rodez
Foto: © photonews

Michael Matthews heeft de collectieve droom van de Belgen een fikse knauw gegeven. De man van Sunweb had een sterker eindschot dan Van Avermaet en Gilbert.

Greg Van Avermaet, Edvald Boasson Hagen, Michal Kwiatkowski, Michael Matthews, Oliver Naesen, Philippe Gilbert, Jan Bakelants,... de lijst van renners die deze rit aangestipt zullen hebben in het roadbook, is lang. Maar ook Thomas De Gendt zat daarbij.

Al moest het voor De Gendt uiteraard op een andere manier gebeuren, wachten op zijn eindschot, kon hij niet. Hij vertrok dus met vijf kompanen op zoek naar een vlucht die eindelijk wél zou standhouden. Uiteraard werd het een ongelijke strijd.

Strijdvaardige De Gendt

Voeckler was de laatste die De Gendt kon volgen, maar moest er uiteindelijk toch nog af. De Belg graaide ook zowat alle bergprijzen en de tussensprint mee, maar bleef steevast binnen het bereik van een jagend peloton.

Op iets meer dan tien kilometer van de streep was het over en out. De vereende krachten van Sunweb (Matthews) en BMC (Van Avermaet) waren er teveel aan voor de aanvalslustige De Gendt. We maakten ons op voor een koninklijke sprint bergop.

Al ging Tony Martin nog wat stokken in de wielen steken, maar zijn poging strandde ook door het werk van Sunweb. Dat was het sein voor Lammertink om aan te vallen, maar hij kreeg maar één gewillige medevluchter mee. Verder nog twee remblokken van BMC (Caruso) en Sunweb (Arndt).

Naesen gaat te vroeg

Op een dikke 600 meter van de streep ging Naesen aan, maar dat was een heel eind te vroeg om het vol te kunnen houden. Gilbert reageerde met Van Avermaet op het wiel, maar Matthews had het beste eindschot. Van Avermaet werd tweede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties