Mollema pakt het in vroege vlucht met veel Belgen, Coup op Froome mislukt

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Mollema pakt het in vroege vlucht met veel Belgen, Coup op Froome mislukt

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vluchters waren in deze Tour de France nog niet aan het feest, maar in de vijftiende rit was het dan eindelijk bingo.

In het begin van de etappe werd er al slag om slinger aangevallen en er kwam een grote groep van bijna dertig renners voorop. Daarbij vier Belgen: Pauwels, Benoot, Bakelants en -wat had u gedacht- Thomas De Gendt.

Het peloton liet begaan en de voorsprong ging richting de tien minuten, dit leek dé kans voor de vroege vlucht om toch voorop te blijven. Tony Martin kletste ervan weg op de klim van eerste categorie, maar uiteindelijk was het opnieuw Barguil die als eerste boven kwam.

De groep was ferm uitgedund, met geen Belgen meer binnen de eerste gelederen, al bleef Pauwels lang aanklampen bij Barguil. Mollema ging ervoor en hield aan het einde een handvol seconden over op Barguil, Ulissi, Roglic en Gallopin.

Coup op Froome

Oliver Naesen zorgde voor de voorbereiding op een aanval op de gele trui door los aan de kop van het peloton te snokken. Toen de Belgische kampioen een paar minuten bezig was, kreeg Froome pech. Nu werd niet gewacht.

Nieve en Henao brachten Froome terug terwijl Bardet zijn teammaats tempo liet maken. De Fransman wachtte te lang om er zelf een lap op te geven en zo kwam Froome met de hulp van een uitgezakte Landa terug.

Sterke Martin

Daniel Martin sprong wel nog weg uit de groep der favorieten en pakte zo wat tijd terug die hij verloor bij die val in de afdaling van de Mont du Chat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties