Belgen komen héél dicht bij ritzege, maar rotonde gooit roet in het eten

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Belgen komen héél dicht bij ritzege, maar rotonde gooit roet in het eten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De negentiende rit van deze Ronde van Frankrijk werd aangekondigd als één van de grootste kansen voor de vluchters en die werden niet teleurgesteld. Bovendien waren er heel wat Belgen mee.

Het is tenslotte onze nationale feestdag. Bakelants, Keukeleire en De Gendt hadden dat goed begrepen en knalden in de aanval. Ze kregen heel wat kleppers mee, waaronder Boasson Hagen en Bennati.

Het peloton gaf de vluchters een vrijgeleide en aan het einde scheurde de groep nog in twee en de Belgen zaten in de goeie groep. Boasson Hagen kreeg heel wat aanvallen, niemand wou met hem naar de streep uit schrik voor zijn sprint.

Keukeleire beste van de rest, wat een nummer van Hagen!

Een rotonde gooide roet in het eten, de rechterkant was veel korter dan de linkerkant en Arndt en Boasson Hagen waren ribbedebie. Boasson Hagen was veruit de sterkste en kwam alleen aan. De drie Belgen waren dus geklopt door een gebrek aan parcourskennis.

Arndt werd tweede op een afstand, Keukeleire won de sprint voor de derde plek. In de groep van de gele trui gebeurde niks. Alles moet in de tijdrit van morgen beslist worden.

Na zijn nederlaag tegen Matthews was het eindelijk bingo voor Boasson Hagen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties